30 april 2013

Tisdagstema- eld

I många länder är elden nödvändig för matlagning, som här i Burma.

Glad Valborg på er alla!

Mera eld finns på tisdagstema

17 kommentarer:

  1. Ikke alle som kan vri på en bryter eller trykke på en knapp.
    Nydelig bilde :)
    Ha en vakker "vekk med vinteren".kveld.
    Og en klem.
    Mormor

    SvaraRadera
  2. Ibland behöver man se att alla inte här det som vi...
    Ha en bra Valborg!
    Vårkram Kakan

    SvaraRadera
  3. Ja vi tar ju tyvärr det mesta för givet här. Väldigt vacker bild! Hoppas du får en fin o värmande Valborg!

    SvaraRadera
  4. Till den stora grytan behövs en pålitlig eld! Roligt att du visar en bild från Burma!
    Ha en riktigt skön Valborg!

    SvaraRadera
  5. Det er noget af en pande hun sidder med, flot billede .-)

    SvaraRadera
  6. Jag skrev hos Violen att jag för några år sedan fick för mig att bygga en bakugn av naturlera från skogen på gården i norr. Det tog några veckor att fixa den (regnig sommar), men vilken seger det var att grädda surdegsbröd i den ugnen och upptäcka att det blev jättegott och helt perfekt.

    Ugnar och spisar ser så olika ut i olika delar av världen. Här är en annan typ än den hos Violen. Jag älskar att elda och fascineras av dessa olika typer av eldar.

    SvaraRadera
  7. Trevligt att få se detta. Jag blir så tacksam att jag har det så bra om jag jämför med att sitta så här och laga mat. Kanske är deras mat betydligt nyttigare än vår vem vet. Här får man ständigt höra skandaler om vår mat. Nu har jag turen att kunna äta mycket vilt men det tröttnar man snart på. Ha en fin valborgsmässoafton.

    SvaraRadera
  8. Så trevligt det ser ut där i stugan. Inte en vardag vi är vana vid precis men för kvinnan är det säkert det. Eld är väl nödvändigt vid matlagning sen urminnes tider fast vi numera använder oss av en mer förfinad form. Men om vi ska grilla korv går vi ju tillbaka till den gamla metoden och tycker det är extra mysigt och gott ;-) Ha en skön valborg !!!!!!!

    SvaraRadera
  9. Det är viktigt att påminnas om hur bra man ändå har det.. ha en glad valborg du också!

    SvaraRadera
  10. Det blir nog mycket smakrik mat lagad över den elden.

    SvaraRadera
  11. En lite annan vardag än våran...

    SvaraRadera
  12. Å inte bara i Bruma. Tänker på Pysselfarmor som kokar sitt kaffe över öppen eld;-)

    SvaraRadera
  13. Alla sätt är bra ... Vilken konstruktion! :)

    SvaraRadera
  14. Primitiv matlagning över öppen eld, rätten smakar säkert fint!

    SvaraRadera
  15. Definitivt annorlunda levnadsvillkor än hos oss. Men jag är ganska säker på att den maten är betydligt mer vällagrad än de produkter man kan köpa i våra mataffärer och värma i mikron ett par minuter.

    SvaraRadera