30 juni 2014

Indonesien- del 1, djurliv

Jag har tänkt att jag ska lägga upp ett antal bilder från resan i Indonesien. Först lämnar jag plats åt några av de djur jag stötte på.




Borneo är känt för sina orangutanger. Orangutang betyder skogsmänniska, och visst är deras beteende människolikt.


Såväl gibbonapor, med sina långa armar, och färggranna ekorrar passade på att snylta på orangutangernas mat då de fick bananer och annat ätbart.

Näsapor, har ett lustigt utseende. Det är hannen som är försedd med denna stiliga näsa.


En natt övernattade vi i vår båt utanför Flying Fox Island. Fascinerande skådespel när alla dessa flygande hundar gav sig iväg i skymningen. De är fladdermöss som bara lever på frukt. Himlen blev nästan mörk.

Och naturligtvis finns det spindlar. Och stora är de! Den här har just fångat en gräshoppa som den paketerar.

En fågel får också vara med. En vitbukig havsörn som fångade fisk i flykten med sina stora klor.






Och så till sist, häftigaste och farligaste av dem alla, komodovaranen. Det är en ödla som blir 3 m lång väger
upp mot 100 kg och kan t o m döda bufflar, eftersom deras saliv är giftig. Ett bett dödar. De kan dessutom springa med en hastighet av 20 km/tim. De känner lukten av blod på mycket långt håll. Kvinnor som hade mens var därför förbjudna att besöka dem. Det hade varit livsfarligt. De här djuren är alltså värda all respekt. Mötet med dem kändes som att man träffade något från dinosauriernas tid.

29 juni 2014

Skyltsöndag

Hemma igen efter en omväxlande resa i den Indonesiska övärlden. Många inrikesflygningar, en del med stor fara för livet när planet gick in för landning med den här vinkeln!
Skyltning är Pumitas idè

3 juni 2014

Tisdagstema- lycklig

Lycklig är duvan som äntligen fått lite vatten att plaska i.


Och lycklig är jag som har väskan packad. Nu drar jag!
tisdagstema

1 juni 2014

Helgbilden

Efter veckor med sol är allt så torrt. Att vattna är inte min grej. Det tycker jag Vår Herre ska sköta. I em så öppnade han kranen ett tag. Men nu är det sol igen. Det här var nog vad jordgubbarna behövde. Så härligt att kunna plocka sådana varje dag så här tidigt på säsongen!
Helgbilden

Skyltsöndag

Jordgubbssäsongen är igång. Jag har plockats fyra stycken i trädgårdslandet- så goda så! Fler kan man nog inhandla här- tror jag. Lite långt att åka kanske. I staden Visegrad utspelar sig nobelpristagarens Ivo Andric Bron över Drina. Och den bron ser ut så här.

Så blev det ett boktips till, till Pumita, som kommit med påhittet skyltsöndag året om.